Özgeçmiş
EĞİTİM
Mezun Olduğu Tıp Fakültesi ve Yılı
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1978-1985
Uzmanlık Eğitimi Aldığı Yer ve Yılı
Ankara Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1987- 1991
Avrupa Birliği Temel Eğitimi ve Uluslararası İlişkiler Konusunda AB uzmanlığı eğitimini . SAĞLIKTA KALİTE YÖNETİMİ konusunda tez ile tamamladı 1995-1996
MESLEKİ DENEYİM
- SAĞLIK BAKANLIĞI, Refik Saydam Hıfzıssıha Merkezi Başkanlığı Ulusal Viroloji Referans Laboratuarı1992-2009
- 1997 yılında Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Doçenti oldu ve
- Sağlık Bakanlığı RSHM Ulusal Viroloji Laboratuarı Seroloji Laboratuvarı Şefi -1997
- 1997-98 (4 ay) Sağlık Bakanlığı bursu ile Amerika Birleşik Devletleri, Atlanta’da Center for Diseases Control and Prevention, Department of Herpes Virus Department viral hastalıkların tanısında yenilikler konusunda serolojik , moleküler(PCR, cloning, Sequencing) ve epidemiyolojik tanı testleri üzerine çalıştı.
- 1998 yılında (bir ay) CDC bursiyeri olarak Amerika Birleşik Devletleri, Center for Diseases Control and Prevention , Measles Virus Department’ında serolojik -moleküler epidemiyolojik çalışmalar yaptı
- 1999 yılında(4 ay) Japonya’da Tokyo Natonal Institute of Health(Ulusal Sağlık Enstitüsü) de JICA Project partneri olarak Bulaşıcı Hastalıkların Sürveyansı konusunda çalıştı.
- 2000 yılından itibaren Refik saydam Hıfzıssıha Merkezi Başkanlığı Viroloji Laboratuvarı Şefi olarak görev yapmaya başladı.
- 2000-2009 DSÖ tarafından başlatılan ve Türkiye’ninde katıldığı Global Polio Eliminasyon ve Eradikasyon programı kapsamında Ulusal Polio Kontainment Koordinatörlüğü yaptı. Bu kapsamda ülke genelinde ve yurt dışındaki çeşitli toplantılara Sağlık Bakanlığı adına konuşmacı /eğitimci olarak katıldı
- 2004 yılında (iki ay) Amerika Birleşik Devletleri, Center for Diseases Control and Prevention Zoonotic diseases, High Risk- Specific Pathogens Department ‘ında Kırım Kongo Kanamalı Ateş Virüsü ile ilgili araştırmalar yaptı.
- 2005 yılında İngiltere (bir hafta) , Londra Helth Protection Agency’da Influenza surveillance konusunda çalıştı
- 2006 yılında (iki hafta) İngiltere, Londra Mill Hilton Instıtute, National Influenza Medical Reference Center (NIMRC)’de Avian influenza virus genotyping konusunda çalışmalar yaptı.
- Şubat 2010 tarihinde Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD. na Profesör olarak atandı.
- 2010 yılında BÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve klinik Mikrobiyoloji AD’nı ve 2011 yılında BÜ tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarını kurdu .
- 2013 yılında BÜ tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarının Sağlık Bakanlığı tarafından Eğitim ve Hizmet laboratuvarı olarak ruhsatlandırılmasını sağladı.
- 2013 yılından itibaren BÜ tıp fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarının Sağlık Bakanlığı tarafından Yozgat Bölgesi Kırım Kongo Kanamalı Ateş Referans laboratuvarı olarak yetkilendirilmesini sağladı.
- 2010-2013 yılları arasında BÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD Başkanı olarak görev yaptı.
- 2013-2020 yılları arasında ise BÜ Tıbbi Mikrobiyoloji AD Başkanı olarak görevini sürdürdü
- 2019 yılında Temel Bilirkişilik eğitimini tamamladı
- 2019 yılında BÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarının YOZGAT ve çevresi için ilk Yetkilendirilmiş COVİD laboratuvarını kurdu.
- 2020-2021 Yozgat İli ve Çevresi için COVİD Referans Lab Sorumlusu
- 2021- yılından itibaren Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji AD Öğretim üyesi (Prof. Dr) olarak göreve başladı
- 2021-2022 Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji AD’daki görevleri yanısıra Ufuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Müdürlüğü Tıbbi Mikrobiyoloji laboratuarının sorumluluğunu yürüttü.
TIBBİ İLGİ ALANLARI
Viroloji , serosurveyans, molekuler epidemiyoloji, bağışıklama
Viral hepatitler(hepatit A,B, C, Delta Hepatit ve hepatit E , Hepatit G ve TTV )
HIV/AIDS, Kızamık, Kabakulak , Kızamıkçık
CMV, Herpes virüs, EBV, HHV6, VZV, HHV7, HHV8,
RSV, Adenovirüs, Tüberküloz, İnfluenza,
Kırım Kongo Kanamalı Ateş ve diğer viral hemorajik ateş etkenleri
Bruselloz, tetanoz Lyme, Q fever, babezyöz, Ehrlichia ve bakteriyel antibiyotik direnci
JICA, AB/WHO, BAP, ve TUBİTAK projelerinde yurutucu ve araştırmacı ve koordinatör olarak görev yaptı. Evli ve 2 oğlu olup iyi derecede İngilizce bilmektedir
ÜYELİKLER
KLİMİK
EKMUD
Türk Mikrobiyolojı Cemiyeti
KLİMUD